Kultur Nyheter Vetlanda

Team Putte och Vetlanda kommun hånas i Östergötland – anklagas för röstköp

”Sämre än vanligt” och ”sin enda och sista chans till 15 minuter av berömmelse”. Efter segern i Körslaget hånas både Puttekören och Vetlandabornas engagemang och företag anklagas för röstköp.

Vetlandakören ”var av okänd anledning något sämre än vanligt”, skriver krönikören Erik Wallsten i Östgötacorrespondenten efter att hans favoritkör, Louise Hoffstens, från Linköping förlorat mot Team Putte.
Wallsten nöjer sig inte med det utan anser att Team Puttes vinst är oförtjänt.
”Kommunen Vetlanda [har] sett ”Körslaget” som sin enda och sista chans till 15 minuter av berömmelse och därför lyckats mobilisera hela bygden att offra månadslöner på att ringa och rösta på sitt Team. Det sägs till och med att Vetlandaföretag betalat folk för att rösta, vilket känns som en lätt överskattning av ”Körslagets” förmåga att locka turister och investerare till en stad”, fortsätter Wallsten som däremot tycker att Putte Nelsson är en ”gullig kille”.

Också finalmotståndaren Louise Hoffsten instämmer i attacken på kören och Vetlanda kommun.
”Det här handlar inte om musik. Det handlar om politik och taktik. Pingströrelsen, Vetlanda. Det är en mindre kommun. Folk taktik­-röstar, sitter och vrålringer. Vi hade varit värdiga vinnare”, säger Louise Hoffsten till Nöjesbladet.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

17 Comments

 1. Offrat månadslöner på att ringa och rösta, det var väl ändå en lätt underdrift!! Jag har offrat hela min årslön på att ringa:))
  Alltså, snacka om dålig förlorare den där Erik Wallsten!!!

 2. Inte bara det. Kommunchefen hotade med att ta 20% extra skatt under hela 2013 ;-)

 3. Det va det löjligaste jag har hört!!! Putte kören har levererat bra åh sjungit bra. Där av att de vann :) åh tror nog att allas familjemedlemar som är med i körerna från alla städer har röstat på sina. Linköping gjorde nog fel val av låtar åh därför förlust! Den låt som de sjöng samma nu i slutet av körslaget levererade Vetlanda bäst åh blev bästa kören!

 4. Det är då helt obegripligt att vissa människor inte kan sluta vara så löjliga och dåliga förlorare och att anklaga Vetlanda för att betala till folk som röstar är ju bara löjligt. Puttekören VAR BÄTTRE än Louise kör och därför vann vi!! Väx upp Erik. Rent ut sagt löjligt och du skämmer ut dig totalt!!

 5. Så löjligt! Är det vuxna människor det handlar om? Jag tycker Vetlandas kör gjorde bra ifrån sig sen kan de storstadsbor som är så dåliga förlorare tycka vad ni vill. Men håll de för er själva :)

 6. HAHA !!! Vetlanda -Östergötland 2-0

  spö i både Speedway och Körslaget, på mindre än 3 veckor.. haha sketnà losers!!!

 7. Sådana här artiklar är så oerhört pinsamma! Sträck på er och inse att komma på 2:a plats inte är fy skam det heller. Som Stockholmare och utan ngn som helst anknytning till städerna så tyckte iaf JAG att Team Putte vann på den sista låten där båda körerna sjöng samma låt. Så vi är faktiskt rätt många ute i landet som röstade oxå!!!

 8. Det finns företag i Vetlanda som tillåtit att de anställda röstat med arbetstelefonen så på sätt och vis så har en del fått betalt för att rösta eller i alla fall röstat ”gratis”. Men det är ju inte vårat fel att Linköping inte lyckats mobilisera sin befolkning. Klart Vetlanda kommun utnyttjar situationen. Det vore korkat att inte göra det.

 9. Hela systemet med att endast låta telefonröster räknas är egentligen barockt. Vi Vetlandabor borde vara lite självkritiska trots allt. Hoffstens kör gjorde ett klart mycket bättre intryck i sitt finalframträdande än Puttes. Men vi vann på grund av fler telefonröster! Det kan vi lika gärna erkänna.
  Putte är i alla fall vinnaren och att vi skulle vinna var givet.
  Gör om tävlingssystemet! Låt en jury först göra sin bedömning och därefter kan man ju komplettera med telefonröster!
  Det nuvarande telefonröstsystemet är inte alls rättvist och det kan vi Vetlandabor trots allt erkänna. Vi ska visa lite ödmjukhet och inte klanka ner på andra. Det är dumheter som vi genast bör lägga av med!
  Vetlandabo , som tycker att rättvisa ska gälla i alla såna här tävlingar. Man ska inte kunna köpa sig segrar!

 10. Man ska vinna en tävling utan att behöva köpa den. Det är fel i TV 4:as upplägg anser jag.
  Östgötarna har faktiskt rätt. Vi Vetlandabor borde ödmjukt kunna konstatera att Hoffstens kör trots allt var bättre i finalen. Men det är tråkigt nog telefonröster som fäller utslaget.
  TV 4 lever ju på alla telefonröster och vi Vetlandabor och religiösa gick alltför enkelt på det här vinstsystemet genom att hos TV 4 ”köpa ” segern !
  Vetlanda kommun borde nog tänka sig för lite grann !
  Inte vann Elit Vetlanda guldet i speedway för att folk telefonröstade ! ! !
  Där är en jättestor skillnad på deras rättmätiga guld och detta guld !

  Rättvis och ödmjuk

Kommentarer avstängda