Nyheter

Terrorattack i Oslo krävde många liv

Regeringskvarteret i Oslo ser ut som en krigszon efter en terrorattack som inträffade vid 15-tiden på fredagseftermiddagen. En våldsam explosion förstörde stora delar av regeringskvarteret. Statsministern är i säkerhet.

Tre personer ska ha omkommit och 15 har skadats och förts till Rikshospitalet.

Tryckvågen lyfte personer i närheten ett par meter upp i luften. Personer hängde livlösa ut genom fönstren.

Full katastrofberedskap råder på Rikshospitalet, all sjukhuspersonal extrainkallas och andra sjukhus i närheten av Oslo är kontaktade.

Tolv egna ambulanser fraktar skadade, tio ambulanser är på väg från Östfold, Buskerud och Vestfold. Rygge och Örlandet sänder ambulanshelikoptrar för att bistå Oslos tre egna.

Folk är ombedda att hålla sig borta från centrum och att begränsa sitt mobilbruk, skriver VG.Nett.

En You-Tube-video kan ha varnat om bomben.

Det ryktas om att det kan handla om en islamistisk terrorattack.

Just nu har flera skott avlossats på Utöya i Buskerud. Där pågår det ett AUF-arrangemang med 700 personer  (AUF är Arbeiderpartiets ungdomsrörelse).

Enligt vad ett vittne har sagt till VG.Nett ska en man utklädd till polis tagit sig ut till ön. Han uppgav att det rörde sig om en rutinkontroll i samband med terrorattacken i Oslo.

Strax efteråt hördes flera skott och människor fick rusa och gömma sig. Man har fått besked om att ta sig bort från ön. Polisen har nu spärrat av området.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook