Nyheter

TERRORATTENTAT I NATT – Sprängde polisbil


En man sitter sedan natten till lördagen anhållen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse efter att ha sprängt en polisbil i Malmö.

En polisbil som stod parkerad utanför ett polishus på Sallerupsvägen i Malmö utsattes för någon form av explosion under kvällen på fredagen. Det blev stora skador på polisbilen. Ett större område runt polisbilen blev avspärrat och kriminaltekniker och personal från det nationella Bombskyddet skickades till platsen.

Ingen person skadades. En gärningsman ska ha setts springa från platsen. Under sena kvällen kom besked om att två män gripits i anslutning till brottsplatsen.

Utredningsarbetet fortsatte under natten med bland annat husrannsakningar, förhör med vittnen och genomgång av övervakningsfilm.
Brottet är rubricerat som allmänfarlig ödeläggelse, samma rubricering som används vid terrorism.

Avspärrningarna hävdes vid kl 01:30. Efter att ha hört vittne och de gripna gärningsmännen har åklagaren beslutat att anhålla en person misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Den andra som greps har efter förhör och andra utredningsåtgärder blivit frigiven och kommer med stor sannolikhet avskrivas som misstänkt.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook