Tidernas sämsta insats av VBK

Svagt är förnamnet. Uruselt efternamnet. Vetlanda BK blev förnedrat i Sapa Arena då IFK Vänersborg vann med hela 3-12 i streckmatchen.

Största förlusten i högsta serien någonsin för VBK! 1998 förlorade VBK mot just Vänersborg med 1-10 på Tjustkulle. En differens på nio mål och som till i dag var största förlusten någonsin på hemmais. Nu blev det återigen en niomålsförlust med den skillnaden att Vänersborg gjorde tolv mål!

Visserligen gav Joakim Anderssons hemmalaget ledningen med 1-0 redan i andra minuten, men därefter är det nog många VBK-supportrar som vill glömma eländet. För ett sådant blev det.

VBK backade sin vana trogen hem med hela laget vilket utmynnade i hörnor, frislag eller andra målchanser för IFK Vänersborg och i halvtid stod det hela 1-6. Samtidigt har forne VBK-tränaren Stefan Karlsson i Vänersborg läst sin VBK-läxa och satte hög press. Detta utmynnar i flera bortslagna pass av VBK eller att man helt sonika tappade bollar till IFK:s toppforwards.

VBK tog en tidig timeout, i 25:e minuten och underläge 1-3, men man märkte ingen skillnad i positioner eller i spelet. Det senare blev snarare sämre.

Man kunde kanske bytt målvakt? Ingen skugga ska falla över en övergiven Jonas “Skorven” Persson men om Christian Boman ska stå någonting så vore det här ett lämpligt tillfälle att stoppa in honom i andra halvlek. Men inget hände. Jo, Simon Hagström och unge Daniel Johansson gjorde mål. Ovanliga målskyttar. Kul.

Kul var också publiksiffran, strax över 1000 åskådare även om VBK kanske helst så här med facit i hand helst sett att ingen sett eländet…