Ekonomi Fotboll Jönköping

Tidningschefen närmar sig totalfiaskot

Nu blir det svårt. Mycket svårt. Inte minst i styrelserummet. Fotbollslaget Jönköpings Södra som styrs av tidningskoncernen Hall Medias VD Mats Tidstrand närmar sig ett pladaskfiasko i allsvenskan.

J-Södra lyckades för andra matchen i rad inte göra några mål och var sämst när det verkligen gällde i hemmamatchen mot Östersund samtidigt som värsta konkurrenten mosade till IFK Göteborg med hela 0-3 i sista omgången av allsvenskan på söndagen.

Resultaten innebär att J-Södra måste kvala för att hålla sig kvar i högsta serien. Kvalmatcherna spelas mot mycket svårt motstånd: Trelleborgs FF i mitten av november. Förlust där och J-Södra åker ner i superettan igen.

Tidstrand har fått mycket hård kritik för sitt tilltag att bli ordförande för fotbollsklubben samtidigt som han är chef för den tidning som har att rapportera och granska klubben. Kritiken och hånet har inte lättat efter att Tidstrand valt att framträda i sin roll som J-Södraordförande i egna tidningarna ett antal gånger och även i andra Hall Mediasammanhang.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook