Vimmerby

TIDNINGSKRIG: Konkurrenter anklagar varandra

Det ska skäras i budgeten för skolorna i Vimmerby kommun, så långt är allt klart men när de båda konkurrerande tidningarna på orten drabbar samman handlar det om något annat.

Den för sin personalpolitik i branschen ökända Vimmerby tidning har under de senaste åren inte bara tappat i upplaga utan också tappat ett stort antal slipade journalister och publicister. Tre av dem startade en egen lokal nättidning med stor genomslagskraft och tvingade Vimmerby tidning att gå ut på nätet med full kraft och till stora kostnader.

Nu efter några år av småskaligt tidningskrig bröt striderna ut till fullo under onsdagen när Vimmerby tidning påstod att konkurrenten Dagens Vimmerby byggt en av sina artiklar om skolbudgeten på felaktigheter.

Detta tillbakavisades av DV-ledningen som kunde bevisa att deras artikel byggts på fakta och uttalanden från personer inom skolledningen i kommunen.

”Att fråga den man anklagar gör inte bara att man uppfyller journalistisk hederskodex. En annan fördel är att man kan få veta sanningen”, skriver DVs grundare Jakob Karlsson i sin egen tidning.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook