Debatt

Till de socialdemokratiska riksdagsledamöterna

Vad i helvete sysslar ni socialdemokratiska riksdagsledamöter med? Ert förslag till skrivning om ”Europakten” är inte bara ett oideologiskt dravel utan ni visar ju alltmer att ni inte är socialdemokrater.

Ni är i lika hög grad som borgarna, om inte mer, på väg att sälja ut arbetarnas och löntagarnas rättigheter. Ja, ni är på väg att också sälja ut Sveriges oberoende och självständighet.

 

Ni kan ju omöjligt vara socialdemokrater och ändå propsar ett flertal av er på att även i fortsättningen få styra partiet och göra det till ett renodlat högerparti.

 

Er skrivning om de fem principerna: att den nationella kompetensen skall värnas, att EU-samarbetet skall värnas, ökad sysselsättning ha högsta prioritet, förstärkt reglering av finanssektorn samt effektiv stimulanspolitik kräver starka statsfinanser. Allt detta är ju inget annat än snömos.

 

Antingen är ni så efterblivna att ni inte förmår skriva ett vettigt yttrande eller så är ni så högervridna att ni inte märker att det ni skrivit inte har det minsta med arbetarrörelsens ideologi att göra.

 

I det längsta hoppas många med mig att vi skulle få en socialdemokrati som gör skäl för namnet, men det verkar utsiktslöst! Med ert agerande är vi på väg att få ett proletariat fullt i klass med det mexikanska lantarbetareproblemet.

 

OLLE LJUNGBECK

Gävle

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook