Fotboll Sport Vetlanda

Tippade topplag bäst i futsal-KM i Vetlanda

KM i futsal samt en öppen damklass har genomförts under lördagen i Vetlanda med Vetlanda FF/Myresjö respektive Landsbro som klassegrare. Det nykomponerade Vetlanda FF/Myresjö IF tog sig faktiskt till semifinal utan att vinna en enda match – men man förlorade inte heller någon.
Detta efter att ha spelat oavgjort i samtliga gruppspelsmatcher liksom även de övriga lagen i gruppen gjorde, Hvetlanda GIF och Vetlanda United.
De senare blev utslaget på färre gjorda mål.

I semifinalen slog Hvetlanda GIF ut Alseda/Ädelfors med 3-1 medan Vetlanda FF/Myresjö tog en 5-1:a på Ekenässjön.
I finalen möttes därmed Vetlanda FF/Myresjö och Hvetlanda GIF och efter mål av i nämnd ordning Albin Karlsson, Viktor Lager, Alexander Zier och Mohammed Saleh kunde kommunens högst rankade seniorlag vinna med 4-0.

Damklassen vanns av divison-1-laget Landsbro som besegrade nyblivna division 2-laget (fick en gratisplats i veckan) Vetlanda Dam FC. Matchen slutade 2-1 sedan LIF varit i ledningen med 2-0 efter mål av Malin Sjöberg och Elin Bexell men där Vetlandas Emilie Yngvessons reducering mot slutet skapade lite dramatik.
Landsbro gjorde för övrigt hela 14-0 på Skillingaryd i gruppspelet.

Matcherna avgjordes som vanligt i Norrgårdshallen i Vetlanda vilken är totalt undermålig att hålla liknande arrangemang i eftersom publiken inte ser hela planen och dessutom inte har kapacitet att ta emot alla åskådare.

[Bandy]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook