Nyheter

Toalettmördaren får straffrabatt

Örebro tingsrätt har nu dömt en 19-åring för att uppsåtligen ha knivhuggit en man till döds på en offentlig toalett på Järntorget i Örebro i januari i år. 19-åringen har nekat till brott.

Den 6 januari i år hittades en man knivhuggen på en toalett på Järntorget i Örebro. Mannen avled av sina skador. Utredningen visar att 19-åringen kom med tåg till Örebro där han möttes av brottsoffret. De följdes sedan åt till toaletten på Järntorget där brottsoffret höggs med kniv.

19-åringen har nekat till brott och berättat att han hade sällskap med en annan person och att det var denne som dödade mannen.
Tingsrätten anser att det är bevisat att det var 19-åringen som knivhögg brottsoffret.

Det finns omfattande teknisk bevisning som binder 19-åringen till brottet, bl.a. fanns brottsoffrets blod på 19-åringens ryggsäck och kängor och i hans mobiltelefon. Att det skulle ha varit en tredje person med har 19-åringen berättat först vid huvudförhandlingen och tingsrätten tror inte på dessa uppgifter.

19-åringen har dessutom berättat för flera personer att det var han som dödade brottsoffret. Han döms därför för mord till 12 års fängelse. Tingsrätten anser att straffet skulle ha bestämts till livstids fängelse för en vuxen person.

Eftersom gärningsmannen bara är 19 år kan han dömas till högst 14 års fängelse. Med hänsyn till hans ungdom har tingsrätten kommit fram till att han ska dömas till 12 års fängelse. Straffet avser även vissa andra brott.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook