Nyheter Sävsjö

Toppolitiker i Sävsjö hoppar av – går över till moderaterna

Ett av centerns lokala toppnamn i Sävsjö kommun väljer nu att lämna partiet och går istället över till moderaterna som nu blir största alliansparti i kommunfullmäktige.

Det är Sävsjöföretagaren Patrik Christiersson som idag torsdag begärde utträde ur centerpartiet och därefter gått med i moderaterna istället.
”Jag kan inte jobba vidare politiskt i centergruppen. Det finns en kultur som gör att det inte går att driva politik som jag vill”, säger Patrik Christiersson till Höglandsnytt och menar att centern inte är så engagerade i att utveckla kommunen som han skulle vilja.
Efter vissa samtal med föll därför valet till slut på moderaterna.
”Moderaterna är den grupp som passar bäst”, säger Patrik Christiersson.

Valet att lämna centern var inte lätt och följer på ett par månaders funderande efter att Patrik Christiersson lämnade posten som centerordförande i kommunen i januari.
”Jag är jätteledsen över att lämna partiet”, säger Patrik Christiersson som också lämnar sin plats som ersättare i landstingsfullmäktige. Däremot behåller han sin plats i barn- och utbildningsnämnden liksom sin plats som folkvald i fullmäktige.

Patrik Christierssons övergång innebär att moderaterna nu blir större än kristdemokraterna i fullmäktige.
Kan det få några följder för politiken i kommunen?
”Det får vi se”, säger Patrik Christiersson som inte vill spekulera i om moderaterna tänker göra anspråk på kommunalrådsposten som idag ligger hos kristdemokraterna. Målet är dock att göra moderaterna till största alliansparti också efter valet 2014.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

7 Comments

 1. Bara för att en politiker väljer att byta parti så betyder inte det att mandatfördelningen i fullmäktige förändras. Grundläggande samhällskunskap A. Valresultatet gäller och inget annat. Trodde att journalister hade bättre kunskaper i det ämnet.

  1. Skribent

   Tack för ditt förtroende för journalister i allmänhet och ursäkta otydligheten, Patrik Christiersson sitter kvar som s k politisk vilde men kommer att stödja moderaterna, därmed slutsatsen att moderaterna är större än kd.

 2. Det måste gått långt med ”pensionärsväldet” när man kan läsa på Jönköpingsnytt att Centerns ombud förstod Patrik Christenssons avhopp !!!
  Bort med alla by, tänkare och politiker och sätt in nya fräscha nya moderna människor…

 3. Håller absolut med. Det har ju märkts rätt länge vilket parti Patrik egentligen tillhör. Pinsamt att han ska vara Ljungaskolans fadder

 4. Det finns mycket likheter med Sävsjö och Centern;
  Båda minskar kraftigt befolkning / medlemmar
  Nästan bara ålderspensionärer kvar
  Ungdomen flyr
  Båda längtar till forn-stora dagar

Kommentarer avstängda