Sport

Toppresultat av skytteelever i Tyskland

Elever från Aleholmskolans skyttegymnasium var i veckan i tyska Hannover, där 1 200 skyttar ur europeisk elit tävlade. I de flesta fallen handlade det för svenskarna om utlandsdebut – men det hindrade inte flera av dem från att notera personrekord.

I det svenska Lag 1 i damklassen ingick två elever från Aleholm, Annie Andersson och Mikaela Arvidsson , samt sistaårseleven från Strömsund, Hanna Säker.

Resultatet blev ett silver efter de tyska hemmasegrarna.

Annie Andersson tog sig också till finalen i den individuella skjutningen luftgevär 10 meter. Hon visade upp en total avsaknad av nerver och sköt upp sig till en sjundeplats i ffinalen i sin första internationella tävling. Före sig hade hon bl a fyra tyska landslagsskyttar.

En manlig Aleholmselev, Markus Madsen, försvarade skolans färger väl, även han. I grenen 3×40 blev han bäste svensk med en 14. plats med sina 1138 poäng.

När det sen blev dags ”60 ligg” var Markus Madsen återigen bäste svensk. Med sina 585 poäng var han bara två poäng från en final – totalt slutade han tia i tävlingen.

Han presterade så goda resultat under denna stora tävling att han blivit inbjuden till en 10-dagars skyttetävling i Tyskland lite längre fram under v åren.

För tjejernas del väntar närmast en tävling på Öckerö, där Grupp Nord i den europeiska nvgdomsligan ska avgöras. Annie Andersson och Mikaela Arvisson åker dit för att möta lag från Finland, Polen och Litauen.

Paul Larm, chefsinstruktör på skyttegymnasiet i Sävsjö summerar resan:

”Oerhört duktiga elever! Alla gjorde sin utlandsdebut och de flesta av dem passade på att prestera personbästa i den här stora tävlingen. Det är imponerande.”

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook