Höglandet Jönköping Jönköpings län

Totalkaoset idag: 30 olyckor i snön – 26 personer till sjukhus

Vinterns första snö föll under onsdagsmorgonen på Höglandet och i Jönköpings län. Det innebar ca 30 olyckor. Minst 26 personer har skadats och förts till sjukhus eller vårdcentraler för vård.

UPPDATERAD: 1240, 1450, 2110
SMHI klass 1-varnade för snön och att det kunde uppstå vissa problem i trafiken under onsdagsmorgonen. Det blev mycket värre än någon befarat.

Det handlar om nio olyckor på rv 40 under onsdagsmorgonen och förmiddagen. Sju av olyckorna inträffade mellan Tenhult och Jönköping. En person måste till sjukhus.
LÄS MER: Sju olyckor på rv 40 – kaos i halkan

Ett stort antal indicenter och olyckor med lastbilar inträffade under morgonen. Bl a fastnade en lastbil i branta Klevaliden i Huskvarna. Lv 842 mellan Barnarp och Tenhult var blockerad under morgonen p g a en lastbil som glidit av vägen.
LÄS MER: Glider av vägen – flera lastbilsolyckor i halkan

21 personer skadades i en allvarlig bussolycka. Vägen måste stängas av under hela dagen.
LÄS MER: Otäck bussolycka i halkan – många skadade
Ytterligare en bussincident inträffade norr om Huskvarna på E4an, bussen fick stopp vid Brunstorp. I Taberg blev det under eftermiddagen totalstopp och långa köer efter att lastbilar fastnat på en sträcka.

Ytterligare ett tiotal olyckor inträffade under eftermiddagen och kvällen, främst på och kring E4an. De allvarligaste var en olycka med fem bilförare inblandade på lv 195 där tre personer måste föras till sjukhus och en olycka på lv 152 med två barn inblandade.
LÄS MER: Olycka på lv 195 – vägen avstängd
LÄS MER: Olycka med barn ikväll – voltade av vägen

Rv 34 måste stängas sydöst om Mariannelund efter en krock. En person vårdas på sjukhus.
LÄS MER: Rv 34 avstängd efter otäck olycka

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook