Tragik på Höglandet – Boro hade inget att säga till om – Nässjö HC förlorade stort

Det blev en klar förlust för Boro/VHC hemma i Landsbro mot överlägsna serieledarna Lunds Giants som tog en överlägsen seger. Nässjö HC förlorade stort mot Dalen och Höglandslagen halkar nu rejält efter i division 2.

Lunds Giants var det klart bättre laget matchen i genom och mer effektiva än Boro som fick en dråplig inledning när Lunds Giants lyckades få in 0-1 på ett långskott redan efter bara drygt en minut.
Boro fick inte utdelning i powerplay i första perioden men höll rent framför eget mål åtminstone och hade bra chans i inledningen av andra.
Istället blev det Lund som fick utdelning i sitt powerplay i slutet av andra perioden, 0-2, som följdes av 0-3 med bara minuten kvar av perioden.
I tredje slog Lunds Giants av på takten. Boro kunde göra 1-3 i inledningen men kom sedan aldrig närmare trots viss press.
1-3 till slut och ironiskt nog vann Boro skotten med 31-29.
Eftersom Gislaved vann över Osby halkar Boro nu ner ett snäpp och är tredje sist – en lång väg upp.

I Nässjö togs Dalen emot i Höglandsrinken. Där var det go’natt direkt för Nässjö HC. 0-3 efter första perioden, 0-5 efter andra och 2-7 till slut. Nässjö passeras av Gislaved och ligger fjärde sist i serien.

Av: Redaktionen, [email protected]