Sävsjö Toppnyheter

Tragiskt i Sävsjö – pojke togs från sitt hem av poliser

Sävsjöbo. Bara 16 år gammal. Redan misstänkt för allvarliga brott, jagad av polis och tagen från sitt hem mitt i natten.

Sävsjövintern är mörk, hård och tung. En sak är säker. Höglandspolisen ger inte upp. De lyckades spåra upp en inbrottstjuv mitt i natten.

Natten till torsdagen bröt sig någon in på Sörgårdens förskola. Larmet kom vid 0250-tiden. Polis larmades till platsen. Nästan samtidigt kom larm om ett pågående inbrott på ett företag på Brädgårdsgatan.

På en övervakningskamera syntes två personer. De hade brutit upp ett fönster för att ta sig in i lokalerna.
På platsen hittade poliserna skospår i snön och såg hur de ledde bort från brottsplatsen.

Poliserna inledde en spårning med hjälp av hund. Till slut kom de fram till en bostadsfastighet i Sävsjö. Det rörde sig om ett flerfamiljshus. I trappuppgången hittade poliserna ett par skor var sulor mycket riktigt stämde överens med skoavtrycken i snön.

Det blev en husrannsakan i lägenheten. En 16-årig pojke greps och fördes till polishuset i Eksjö. Där anhölls han efter förhör. Stöldgodset ska ha bestått av bl a datorer.

Det har hittills varit ovanligt att så pass unga misstänkta anhålls. I det här fallet ville poliserna hålla kvar pojken bl a eftersom det fanns en andra misstänkt på fri fot.
”Det är vanligare och vanligare att man går in och anhåller på lägre åldrar”, säger Höglandspolisens presstalesperson Ola Svensson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook