Höglandet

Tragiskt – känd politiker död i bilbrand

Den mystiska bilbranden mellan Ödeshög och Tranås tidigare i mars där en död kropp hittades i bilen har nu utretts. Det står mer eller mindre klart att en känd politiker var den omkomne.

En ännu inte identifierad kropp hittades i en utbränd bil i Ödeshög den 24e mars. Allt tyder på att den döde är en ung politiker verksam i Uppsala. Det finns just nu inget som tyder på att brott ligger bakom bilbranden, enligt meddelande från Åklagarmyndigheten.
Resultaten talar starkt för ett befarat självmord, uppger Östgötapolisen.
Kroppen obducerades under onsdagen.
LÄS MER: Kropp hittad i utbrunnen bil
Mycket starka uppgifter i utredningen talar, enligt polisen, för att kroppen i den utbrunna bilen tillhör en 21-årig politiker från Uppsala känd för bl a sin kamp emot homofobi och rasism.
Politikern var vid tiden för sin död misstänkt för flera brott.
Mannen har under senhösten 2015 och vintern 2016 anmält att han utsatts för ett antal hot över internet som han mottagit på bland annat sin mobiltelefon. Han har även bland annat anmält en misshandel som enligt anmälan skulle ha ägt rum i mars i år i hans hem i Uppsala.
I samband med utredningsåtgärder framkom sådana uppgifter att polisen i Uppsala beslutade att inleda förundersökning kring tre fall av falskt larm.
Mannen förhördes och delgavs misstanke för tre fall av falskt larm den 23 mars i närvaro av offentlig försvarare. Han förnekade brott då brott. Dagen efter hittades han död i den utbrända bilen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook