TRAVBANA – Nässjöföretag i jätteaffär med Eksjöbo | Höglandsnytt
Ekonomi Eksjö Höglandet Jönköping Jönköpings län Nässjö

TRAVBANA – Nässjöföretag i jätteaffär med Eksjöbo

BK Åker i Vaggeryd och Forserum blir det första företaget som etablerar sig på norra delen av industriområdet Stödstorp intill travbanan och E4:an strax utanför Vaggeryd.

BK Åkeri har köpt 10 000 kvadratmeter och kommer bygga kontor, tvätthall, garage och uppställningsytor för sin åkeriverksamhet. Dessutom har företaget en option på lika stor yta på tomten intill. BK Åkeri har idag ca 20 last- och budbilar 14 fast anställda och ett antal timanställda. Tanken är att de nya lokalerna ska stå klara sommaren 2018.

– Detta är ett perfekt läge för oss. Dels har vi kvar närheten till våra lokala kunder i vaggerydsområdet, dels ligger vi precis intill E4:an och har nära till Torsvik och Jönköping, säger Torbjörn Ahlstrand, ägare till BK Åkeri, i ett pressmeddelande.

– Det är kul att det är ett befintligt lokalt företag som väljer att etablera här, de har koll på marknaden och vet att detta är ett utmärkt logistikläge, säger f d Eksjöbon Patrik Kinnbom, näringslivschef på Vaggeryds Näringslivsråd.

Marken på Stödstorps industriområde ägs av Vaggeryds kommun och Sandahlsbolagen. Just nu pågår arbetet med att ta fram en ny detaljplan för området.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook