Eksjö

Tre åtalas för stöld på sjukhus

Tre serbiska medborgare boende på flyktingförläggning i Mariannelund åtalas nu för att ha stulit elektronikvaror på Höglandssjukhuset i Eksjö i mellandagarna ifjol. Stölden blev uppmärksammad sedan polisen gripit männen i en bil på sjukhusparkeringen.

De tre männen 29, 24 och 38 år gamla ska ha stulit bärbara datorer, dvd-skivor, datorspel och kablage till ett värde av tiotusentals kronor ett par dagar innan nyår. Polisen tog männen strax efter stölden med stöldgodset i bilen. Åklagaren stödjer sig också på vittnes iakttagelser.
Rättegången kommer att tolkas till serbiska.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

 1. VARFÖR KAN DE ALDRIG LÄRA SIG
  Sverige har kanske den generösaste invandringspolitiken i världen. Vi ger en fristad åt människor under tiden som förhållandena i gamla landet rättar till sig. Vi har en generös arbetskraft- invandringspolitik mm. Vi hyllar rörligheten inom Schengenområdet. Allt detta är fundament i svensk humanism och demokrati.

  Trots allt kommer det till min kännedom via mitt stora kontaktnät i samhället att det är ofta invandrare som begår brott som stöld, snatteri, tyvärr våldtäkter mm detta är oacceptabelt. i ett humanistiskt land.

  Vår r humanism bygger på ömsesidighet är samhället humanistiskt då är du det i gengäld.

  Jag skriver till dig broder som invandrat, som jag vet går till jobbet varje dag tar väl hand om sin familj och älskar nya landet dessa dina bröder som begår brott och våld drar även skit över dig du blir en del av skulden. Det är du din fru och era barn som får bära skammen de skyldiga de har ingen ryggrad de bryr sig varken om dig eller nya landet. Ni måste från den sociala insidan förklara det är inte acceptabelt att era bröder kommer hit begår brott och drar skam över er. Uppmana dem stanna hemma. Känner du till dessa odågor meddela polisen om deras förehavanden.

  Om inte ni som kommit från gamla landet till det nya landet visar er kärlek till nya landet genom att se till få bort dessa människor från Sverige då blir inte Sverige det goda nya landet.. De skall känna att ingen av de som invandrat till Sverige ger dem sympati eller skydd. Ni kan socialt frysa ut dem och se till att de försvinner från landet. Till detta skall inte behövas några lagar.

  Det kan inte var som nu som det är tex Ekenässjön varje invandrare som handlar misstänks för vara snattare eller brottsling. Ser du ogärningsmännen peka ut honom för rättsvårdande myndigheter.

  Som läget är i Sverige nu kommer det hårdare lagar som innebär att utvisningsregler och annat ses över det generösa Sverige stänger sina dörrar. Jag ber dig invandrade broder se till att det i det mångkulturella samhälle du representerar aldrig är acceptabelt med brott eller ser mellan fingrarna i brottssammanhang.

  Orsaken till brottsligheten är Svenska godtrogenhet vi kan lämna en dörr öppen varor på hyllan osv utan det stjäls. Vägen till ett slutit samhälle är inte lång med stränga lagar är inte lång.

 2. Har inte Migrationsverket på serbiska talat om för
  dessa att det är ”fult” att stjäla även om man är i Sverige.
  Tips till landstinget : anställ vakter.

  1. Tror faktiskt inte det handlar om människor som är del av den Serbiska kultursfären, alls. Det handlar med stor sannolikhet om människor från ett folkslag som man på nyspråk kallar ”Romer” . ”Romer” kallades förr för Zigenare, detta uråldriga folknamn hade en ”negativ klang” och var värdeladdat, så det förpassades sålunda ner i minneshålet.

   För den hågade rekommenderar jag läsning, återläsning av 1984 av George Orwell.
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Nyspr%C3%A5k

Kommentarer avstängda