Jönköpings län Nyheter

Tre livsfarliga män gripna i natt

Tre män sitter hos polisen misstänkta för grova olovliga körningar och rattfyllerier. Männen har flera gånger tidigare gripits för liknande brott. I ett fall beslagtog polisen mannens bil. I ett fall riskerar en 48-årig man fängelse.

Den stora rattfyllekvällen började vid 19-tiden i Frinnaryd, Aneby kommun där en 60-årig bilförare stoppades i en kontroll.
Ganska snart stod det klart att mannen var påverkad av knark och det visade sig också att mannen inte hade körkort och dessutom dömts flera gånger för trafikbrott.
Polisen beslagtog bilen.
Som passagerare satt en 40-årig kvinna i bilen. Hon är också misstänkt för knarkbrott.

I stadsdelen Ekhagen i Jönköping vid 21-tiden igår lördag kväll greps en 22-årig man misstänkt för grov olovlig körning eftersom han inte har körkort.
Han har flera gånger tidigare kört utan körkort.
En 23-årig kvinna fanns också i bilen och hon var troligtvis narkotikapåverkad.

Två timmar senare, vid 23-tiden, greps en 48-årig man i Smålandsstenar. Han hade då stoppats i en kontroll och blåst hela 1 promille alkohol i blodet.
Inte heller denne man hade något körkort och är sedan tidigare känd för benägenheten att köra bil ändå. Mannen riskerar nu fängelse för sina brott.

Som Höglandsnytt tidigare rapporterat har rattfyllerister orsakat 1000 dödsfall de senaste åren.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Gillar rubriken på notisen. Faktum är ju att dessa påverkade individer i/på olika fordon är livsfarliga för alla andra. Notera även procentandelen drogpåverkade bland skadade och dödade mc-förare…

Kommentarer avstängda