Nyheter

Fyra döda i otäck lägenhetsbrandTre större bränder bröt ut i bostäder under natten till söndagen. I en av bränderna dog en hel barnfamilj.

UPPDATERAD: 1038, 1042
Två barn och två vuxna måste föras till sjukhus efter en allvarlig lägenhetsbrand i centrala Karlstad. Familjen hittades medvetslös under tidiga söndagsmorgonen av rökdykare. Alla fyra var livlösa och svarade inte på återupplivningsförsök, enligt uppgifter från räddningstjänsten till TT.

Fyra personer omkom vid branden på söndagsmorgonen. Det är två barn födda 2011 och 2012, och en man och en kvinna som är barnens föräldrar, uppger landstinget i Värmland i ett pressmeddelande vid 1030-tiden.

Barnen fördes med ambulanser till Centralsjukhuset i Karlstad och anlände kl 5.10 resp kl 5.24. Upplivningsförsök gjordes på akutmottagningen, men deras liv gick inte att rädda.

Kvinnan anlände med akutbil kl 5.40, upplivningsförsök gjorde under transporten. Hon dödförklarades när hon anlänt till sjukhuset.

Fadern konstaterades avliden redan på platsen vid bostaden. Dödsorsaken för samtliga personer är rökskador i kombination med brännskador.

Vid midnatt måste 25 personer evakueras från en radhuslänga efter att ett trevåningshus under bygge i Sollentuna fattat eld och branden spridit sig. Ingen skadades i branden.

I närheten av Roma på Gotland bröt en brand ut på en vind strax innan midnatt. Hela huset brann ner till grunden. Ingen skadades.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook