TRE VÅLDTÄKTER I NATT – Liten flicka våldtagen på restaurang | Höglandsnytt
Nyheter

TRE VÅLDTÄKTER I NATT – Liten flicka våldtagen på restaurang

Polisen utreder nu sedan natten till söndagen två fall av våldtäkt och ett fall av gruppvåldtäktsförsök.

En kvinna anträffar strax efter midnatt en minderårig flicka i höjd med en hamburgerrestaurang i Köping. Flickan uppger att hon har blivit våldtagen och slagen av en person hon känner. Flickan förs till sjukhus för undersökning. Poliser utför en husrannsakan på en adress i Köping. En man i 20-års åldern anträffas, han är nu anhållen, misstänkt för våldtäkt.

En kvinna kontaktar strax efter kl 04 polisen om en kvinna som säger sig ha blivit antastad av flera män i närheten av studentstaden Flogsta i Uppsala. Männen, som ska vara fyra till antalet, ska ha försökt dra av kvinnan byxorna samt tagit på henne innanför tröjan. Av okänd anledning avbryts gärningen och männen beger sig från platsen. Flera patruller letar under natten och morgonen i området men utan resultat. Ärendet rubriceras som försök till våldtäkt.

Vid 04-tiden kom larm om våldtäkt i Österåker i Roslagen. Polisens tekniker undersöker under söndagen den plats utomhus där en misstänkt och gripen man ska ha våldtagit brottsoffret. Brottsoffret är förd till sjukhus för undersökning. Brottsplatsen är avspärrad.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook