Trio bakband, rånade man i hemmet | Höglandsnytt
Nyheter

Trio bakband, rånade man i hemmet

En man i 60-årsåldern överfölls vid 21-tiden på fredagskvällen i sitt hem i iSörgårdenområdet i Gislaved, bakbands, försågs med bindel för ögonen och rånades. Inget fysiskt våld förekom. Rånarna, tre till antalet, är ännu på fri fot.

Det finns få uppgifter om rånet, som ägde rum mot mannen, som bor i ett villaområde i Gislaved. De tre rånarna trängde sig in i hemmet, där 60-åringen var ensam, försåg honom med ögonbindel och bakband honom. De var då maskerade.

 

Efter kanske en halvtimmes rotande i mannens ägodelar efter värdeföremål försvann de från platsen. Det tog sedan ytterligare en stund innan mannen kunde ta sig loss så mycket att han kunde slå larm.

 

Ingen form av grövre fysiskt våld förekom i det här fallet vilket varit fallet vid andra liknande rån i hem. Annars finns stora likheter med rån som har genomförts i trakten av Eksjö men också i både Västra Götaland och Halland.

 

Polisen har ännu inte kunnat presentera sammanställning av vad som stulits.

 

Man söker nu informationer från allmänheten om iakttagelser som gjorts de senaste dagarna i Sörgårdenområdet och i synnerhet Danska vägen. Det kan handla om okända bilar som visat särskilt intresse för olika villor eller fotgängare, förmodligen någorlunda unga, som strosade runt på gatorna i området.

 

Det handlar sannolikt om tre eller kanske fyra personer som varit inblandade också i förberedelserna.

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook