TROTS ALLT – Vetlanda får godkänt

Vetlanda BK föll som väntat i elitseriepremiären mot svenska mästaren Villa-Lidköping. Men man gjorde det med den gulsvarta flaggan i topp.

Villa vann matchen med 6-2 (1-1) efter det att VBK resultatmässigt hängt med länge och väl i matchen. Matchen avgjordes först under de tio sista minuterna.

Nu saknade visserligen Villa några stycken spelare, men VBK kom i sin tur utan nyförvärvet Patrik Johansson.
VBK tog ledningen i matchen när VBK-kaptenen Philip Lennartsson pangade in 0-1 på hörna. Då hade dessutom VBK junioren Emil Nordström på utvisningsbänken.

Fem minuter senare replikerade hemmalaget genom att göra 1-1 efter en hörnvariant av Johan Esplund. Det stod också 1-1 i halvlek.

I inledningen av andra halvlek hände inte mycket mer än att båda lagen vaskade fram flera hörnor. Totalt blev det 26 (17-9) hörnor i matchen vilka skulle visa sig bli utslagsgivande. Det var nämligen på en sådan Villa kvitterade till 2-2 efter det att Niklas Gälman skjutit in 1-2 till VBK.

Hemmalaget gjorde också 3-2. Dock inte på den straff man tilldömdes därefter utan genom Jesper Eriksson med 15 minuter kvar att spela. Då hade VBK både Albin Renholm och Simon Lundström utvisade.
Joakim Andersson gjorde 4-2 och 6-2 (hörna) och däremellan satte Joel Broberg 5-2 på hörna.

Ändå en godkänd seriepremiär för VBK trots förlusten. 3393 åskådare bevittnade mötet i Lidköping under lördagskvällen.
För VBK väntar nu på onsdag IFK Motala i Hydro Arena.