Höglandet Nyheter

”Try Swedish” – kidnappad i snart tre år, får ingen hjälp

Hånet utan gränser. Den svenske medborgaren, författaren och bokförläggaren Gui Minhai sitter kidnappad av Kommunistkinas regim sedan snart tre år tillbaka. Vad gör då regeringen? ”Try Swedish”!.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (s) reser den här veckan i Shanghai för försöka öka den svenska livsmedelsexporten till den människoförtryckande diktaturen Kina (folkrepubliken).

Sven-Erik Bucht inviger den svenska samlingsmontern på SIAL-mässan och gör företagsbesök i Shanghai, en satsning inom ramen för livsmedelsexportprogrammet Try Swedish.

Samtidigt försmäktar Gui Minhai i regimens fängelse. Han fördes bort för snart tre år sedan av kommunistiska säkerhetstjänsten medan han befann sig i Thailand. Gui Minhai hade blivit känd som en populär regimkritiker. Han var en av de oppositionella som överlevde massakrerna 1989 genom att stanna kvar i Sverige dit han kommit som student.

– Kina är en marknad med enorm potential men som har många hinder på vägen, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett sarkastiskt pressmeddelande. Regeringen har sedan 2015 nästan inte gjort någonting för att få Gui Minhai fri.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook