Ekonomi Jönköping Jönköpings län

Tunga aktörer går in som ägare i bolag med rakettillväxt

Scope Growth II L.P. säljer sitt innehav i Infobric AB till Jönköping Business Development AB. Grundare och ledande befattningshavare kvarstår som ägare.

Jönköping Business Development är ett regionalt investeringsbolag som investerar både i tidiga faser och i mogna bolag med tillväxtpotential. Bolaget ägs av Science Park Jönköping, Jönköping University, Länsförsäkringar Jönköping, LRF och ett antal privata investerare.

Infobric har sedan Scope investerade 2008 utvecklats till att bli den ledande leverantören av in- och utpasseringstjänster för byggindustrin och bolagets intäkter har vuxit med i genomsnitt 40 procent per år. Bland kunderna återfinns Peab, NCC, Skanska, JM och Cramo. För närvarande är drygt tusen byggarbetsplatser i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien dagligen uppkopplade genom Infobrics system.
”Infobric är ett välskött, växande bolag med en intressant affärsmodell samt produkter med hög potential. Bolaget genomsyras av en god kultur och kompetenta medarbetare. För Infobric tror vi att JBDs erfarenheter kommer väl till pass i bolagets fortsatta tillväxt och förvärvet passar också väl in i JBDs egna utvecklingsplan”, säger Dan Friberg på Jönköping Business Development i ett pressmeddelande

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook