Eksjö Nyheter

Turismen ökar i Eksjö kommun – omsätter 219 miljoner kronor

Intäkterna från turismen till Eksjö kommun ökade med drygt 4 procent ifjol till 219 miljoner kronor. Mest pengar läggs på shopping minst på aktiviteter.

Enligt statistiken som bygger på en gemensam Turistekonomisk modell (TEM) ger besöksnäringen jobb åt 175 personer i kommunen.
25 procent av besökarnas pengar går till shopping, nästan lika mycket till restaurangbesök.
18 procent av sina pengar lägger de på transport och 14 procent på boende. 10 procent går till mat och bara 7 procent till det som antas vara kärnan i turismnäringen: aktiviteter.

Eksjö kommuns nya destinationsutvecklare Anna Gustafsson berättar att den stora utmaningen nu är att få besökare till kommunen utanför högsäsongen på sommaren.
En strävan som delas av många kommuner och som pågått länge.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. intressanta uppgifter, ja! enligt mitt synsätt finns goda möjligheter till utveckling av besöksnäringen inom vår kommun…hitintills har all ekonomisk satsning skett inom stadsgränsen, till detta kommer kreativa privatpersoners engagemang som förhöjt värdet av Mariannelundsbygden. nu må vara rättan tid att även ”centrala Eksjö” får del av den skattefinansierade satsningen – förslagsvis, börja med upprustningen av Klintenfastigheten !

Kommentarer avstängda