Nyheter

Två butiker i Vetlanda rånades under hot

Det blev stort polispådrag i Vetlanda strax efter klockan 17 på torsdagen. En maskerad man rånade två mindre butiker i centrum. Tack vare bra vittnesuppgifter kunde polisen göra en husrannsakan med följd att gärningsmannen greps.

Det började med att mannen, 25 år gammal, maskerad kom in i en butik på Vitalagatan, där han med ett pistolliknande föremål tvang personalen att lämna ifrån sig ”gods” som öpolisen uttrycker det.

Han lämnade chockad personal och vittnen efter sig och försvann ut igen för att strax därpå dyka upp i en butik, också här en mindre, på Storgatan. Liksom i den första butiken försåg han sig med ”gods” och använde sig här av ett tillhygge för att understryka tyngden i sina hotelser. Han försvann sedan ut på stan.

I båda butikerna hade både personal och kunder gjort viktiga observationer, som gjorde att polisen med tämligen stor säkerhet kunde identifiera mannen och polisen fattade beslut om husrannsakan i den misstänktes bostad.

Där hittade man också föremål som styrkte misstankarna mot honom.

Under kvällen fortsatte förhören med vittnen, både målsägande och kunder i butikerna. Ingen person skadades fysiskt vid de båda rånen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook