Nyheter

Två häktades för våldtäkt mot barn

En man och en kvinna, båda med serbiskt medborgarskap, häktades på måndagseftermiddagen på sannolikaq skäl misstänkta för våldtäkt mot barn. Offret är en flicka under 15 år, bosatt på Höglandet.

Båda de häktade är bosatta i Aneby kommun. Den 58-årige mannen har varit så länge i Sverige att han har hunnit få alla de tio siffrorna i personnumret, den 22-åriga kvinnan har inte fått de fyra sista siffrorna.

Den 58-årige mannen greps minuterna före midnatt i torsdagskväll förra veckan och anhölls bara en kort stund senare. Kvinnan anhölls i sin frånvaro på fredagsmorgonen och greps vid lunchtid. Övergreppen blev kända förra veckan varefter polisen omedelbart slog till. Såvitt man nu känner till är det bara ett barn som drabbats – däremot utesluter man inte att det kan finnas flera förövare än de två nu anhållna.Eftersom det råder förundersökningsskretess i ärendet är uppgifterna ganska få. Mycket tyder på att övergreppen pågått under en tid, sannolikt under december och januari. Av vad som framkommit handlar det bara om detta enda offer – däremot finns det vissa uppgifter som kan tyda på att fler funnits med i bilden som gär ningsmän.

Förundersökningsledare och åklagare är Anders Brokelind.Tingsrätten, under ordförandeskap av Erik Handmark,b eslöt om restriktioner för de båda häktade. Åtal skall vara väckt senast den 3 juni.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook