Jönköping

Två män misstänks ha våldtagit barn i Stadsparken

Idag torsdag inleds rättegången i Jönköpings tingsrätt mot två unga män som misstänks ha våldtagit två flickor i Stadsparken i Jönköping.

[adrotate banner=”27″]
De båda männen, 23 och 22 år gamla, åtalas för våldtäkt och sexuellt ofredande. 22-åringen ska ha berört en 13-årig flickas könsorgan. Han ska också ha tvingat en 15-årig flicka till oralt och vaginalt samlag genom att knuffa ner henne på marken, dra av hennes kläder och hålla fast henne med sin kroppstyngd.
Den 15-åriga flickan fick skador.

23-åringen ska med våld ha tvingat 15-åringen till oralt samlag. Han ska sedan samtidigt som 15-åringen blivit våldtagen av 22-åringen ha våldtagit 13-åringen genom att dra av henne kläderna, trycka upp henne mot ett träd och hålla fast henne.
13-åringen blev skadad.

I åklagarens bevisning ingår bl a vittnesuppgifter, intyg från rättsläkare och foto som en av de åtalade tagit med sin mobiltelefon.

De båda männen anhålls i mitten av juni och har sedan dess suttit häktade. 22-åringen har suttit inlåst på en rättspsykiatrisk anstalt.
Rättegången beräknas ta två dagar, bl a därför att rättegången ska tolkas från svenska för de åtalades skull. De åtalade är medborgare i ett utomeuropeiskt land men bosatta i två olika stadsdelar i Jönköping.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook