Nyheter

Två omkom vid krock buss-lastbil

Vid 06.40- tiden i morse kolliderade en linjebuss med ett 20-tal personer ombord och en lastbil på riksväg 26/47 en kilometer väster om Ljunga Motel i Habo. Fem personer fördes till Ryhovs sjukhus, där två av dem senare avled.

Den 47-årige busschauffören avled på olycksplatsen medan en 31-årig kvinna, som åkte som passagerare i bussen, avled efter ankomsten till Ryhov. Ytterligare tre personer, däribland lastbilschauffören, fördes med varierande men svåra skador till Ryhov.

Totalt 15 personer fördes till vårdcentralen i Mullsjö för behandling av lindrigare skador. Där upprättades 3en krisgrupp.

Det rörde sig i princip om en frontalkrock. Förarsidan på bussen blev totalförstörd. Bussen var på väg till Mullsjö. Lastbilen tillhörde ett åkeri i Västra Götaland.

Vad som orsakat olyckan är ännu inte klart. Polisen arbetar med olika förhör för att kartlägga förhållandena på olycksplatsen. Det finns en misstanke att halka kan nha legat bakom kraschen – det hade enligt uppgift snöat i området tidigare. Trafikverket hade under morgontimmarna arbetat med s k halkbekämpning.

Vägen stängdes under flera timmar av i båda riktningarna under räddningsarbetet och stora problem uppstod i morgontrafiken.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook