Nyheter Vetlanda

Två polska män åtalas för verktygsstölder

Två polska medborgare åtalas nu vid Eksjö tingsrätt för stöld av främst verktyg från företagare och privatpersoner i Vetlanda kommun, Uppvidinge och i Kalmar län. Stölderna plågade bygden i slutet av april. Värdet på det stulna uppgår till närmare en kvarts miljon kronor.

De två polska männen 34 och 23 år gamla, av vittnesmål att döma säsongsarbetare, ska enligt misstankarna mot dem ha rest runt i Vetlanda, Uppvidinge, Hultsfreds och Högbsby kommuner på stöldturné.
Männen greps på kvällen den 26e april och anhölls dagen efter misstänkta för häleri med stöldgods i Tälläng, Kvillsfors där en tjuvgömma ska ha upptäckts. Då hade stölderna pågått i över en vecka och skapat oro bland befolkningen i östra och södra delarna av Vetlanda kommun.
Efter en omfattande utredning har åklagaren nu väckt åtal mot 34-åringen och 23-åringen.
Listan på målsägande är lång. Minst ett dussin privatpersoner och företag har fått sina saker stulna.
Det handlar om skruvdragare, slagborrmaskiner, sticksågar, hylsnyckelsatser, borrstats, sågar, väskor, gps-er, byxor, tröjor, bygglampa, batteriladdare, vinkelslip, cirkelsåg, dubbdäck, verktygslådor, tigersåg, ficklampa, hjälmar, sågbänk, skruvmejslar, borr, mätinstrument, slutsteg, stereoanläggning, dvd-spelar och fjärrkontroll med mera. Allt till ett värde av närmare en kvarts miljon kronor.
Männen har enligt åtalet stulit i Hultanäs, Näshult, Åseda, Virserum, Mörlunda, Lillsjödal (Högsby kommun), Vetlanda och Holsbybrunn. Allt under en tidsrymd av tre dagar.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook