Tvingades till sex i hundra dagar – tjänade en miljon på hennes kropp | Höglandsnytt
Debatt

Tvingades till sex i hundra dagar – tjänade en miljon på hennes kropp


[adrotate banner=”27″]
”Enligt FN:s organ för bekämpande av droger och kriminalitet är sexhandeln en av de mest lukrativa inkomstkällorna för organiserad brottslighet i Europa. Den fria rörligheten gör det möjligt. Till skillnad mot droger kan en kropp säljas gång på gång”, skriver Anna Mårtensson (fp) och Jenny Sonesson (fp) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt och kräver krafttag från EU för att bekämpa slavhandeln.

Under hundra dagar tvingades hon ha sex med fem svenska män per dag. Hallickarna tjänade nästan en miljon kronor på den 21-åriga rumänskans kropp. De dömdes för koppleri i tingsrätten i november förra året. Ytterligare tio prostituerade tros ha kontrollerats, ingen av dem vågade vittna. Det här är bara en i raden av hänsynslösa rumänska prostitutionsligor som passerat svenska domstolar de senaste åren.

Det är hög tid att fler väljare inser att det är nödvändigt att Europol omvandlas till ett europeiskt FBI och Eurojust till en europeisk åklagarmyndighet om slavhandeln ska bekämpas. Svensk polis varnar för att sexhandeln blir allt mer maffialiknande. Topparna som styr verksamheten sitter i Rumänien, eller i andra länder, på tryggt avstånd från svensk rättsskipning. I Frankrike uppskattar myndigheterna att upp emot 90 procent av landets prostituerade är utlänningar och föremål för organiserad brottslighet.

EU-kommissionen slog larm förra året att människohandeln ökar, att färre människohandlare fälls och att ynka sex medlemsländer infört den nya hårdare EU-lagstiftningen. Korruption försvårar det brottsbekämpande arbetet. Det finns skäl till oro. I slutet av förra året redovisade Transparency International sitt index där korruptionen i världens länder rankas. Alarmerande placeringar innehas av EU-länderna Rumänien, Bulgarien, Italien och Grekland. EU-kommissionär Cecilia Malmström presenterade tidigare i år en rapport som slår fast att korruption är utbredd i hela unionen.
[adrotate banner=”27″]
Utvidgningen är EU:s största triumf och måste fortsätta i en tid då det ryska ledarskapet blir allt mer auktoritärt. Människohandel förekommer i många forna Sovjetstater och det finns jordmån för att den kan öka. Vi finner flera av länderna som drömmer om EU-medlemskap långt ner på Transparency Internationals index . Ukraina rankas sorgligt nog som ett av de mest korrupta länderna inte bara i Europa utan i världen. En fortsatt utvidgning av den inre marknaden gör det än mer angeläget att EU ges starkare mandat när det gäller gränsöverskridande brottsbekämpning.

Parallellt med att ett europeiskt FBI skapas är det nödvändigt att EU-länderna konfronterar mäns efterfrågan som är roten till hela könshandeln. Det är absurt att det är förbjudet att röka på krogar i unionen men tillåtet att köpa människor.

Om vi vill bekämpa slavhandeln, värna den fria rörligheten och främja utvidgningen behöver EU ett europeiskt FBI med mandat att genomföra spaning, brottsutredningar och operativa tillslag i hela unionen. Handeln med människors underliv är en skamfläck för EU vars fundament är mänskliga rättigheter.

Jenny Sonesson, kandidat Europaparlamentet (FP)
Anna Mårtensson, Liberala kvinnors rättspolitiska talesperson

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

7 Comments

 1. Bara en sverige demokrat kan få det hela till ett invandrar problem men det är ju deras lösning på alla problem.Problemet är ett patriakalt problem där män anser att dom har rätt till kvinnors kroppar

  1. Mikael. Eftersom människohandel sker mellan landsgränser är det väldigt svårt att inte se trafficking som ett invandringsproblem.

   1. Nä problemet ligger inte där problemet är patriakaliskt att män utnyttjar kvinnor i en svår situration finns oxå svenska kvinnor som utnyttjas vad ska du kalla det problemet såfall

    1. Vad trevligt med kommentar från en folkpartist som har erfarenhet och kunskap om sexhandeln.
     Som vanligt är det bara svenska män det berör att det finns en maffialiknande prostitutionsligor
     kopplade till invandrar/flyktinggrupper är tabu att prata om.
     Det är dags att vakna och se verkligheten,

 2. Det var nog bland det löjligaste jag hört på länge KLart att en sverge demokrat ska skylla det med på invandring för det fanns ju inte någon prostution innan dom eller hur sen är jag absolut inte folkpartist så långt där ifrån man kan komma

  1. För att ha synpunkter kring hänsynslösa internationella prostitutionsligor som på ett maffialiknande styr sexhandeln så behöver man nödvändigtvis inte vara Sverigedemokrat. Det faktum kvarstår att prostitution är ett av de äldsta ”yrken” vi har i vårt samhälle men dagens öppna gränser gynnar enbart den internationellt organiserade brottsligheten. Ideologin kring människors lika värde och mänskliga rättigheter var tydligen bättre i den forna Sovjetstaten.

 3. Är ju typiskt en sverigedemokrat att försöka vrida in diskutionen i annat spår .Men faktum är att det är ett patriakalt problem och inte ett invadrar problem

Kommentarer avstängda