Debatt

Tvingas till sexuellt slaveri i smutsiga källare


[adrotate banner=”27″]
”Samarbete eller Nationalism – Europa har ett val. Vi tänker inte stå vid sidan och se på när tiotusentals människor tvingas leva i sexuellt slaveri i smutsiga källare på vår kontinent”, skriver bland andra Vetlandapolitikern Magnus Olofsgård (fp) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]
Europa utsätts just nu för hot som vi inte upplevt sedan andra världskriget. Risk finns att Ryssland med militärmakt tvingar ett europeiskt land, Ukraina, att ge upp ännu mer av sitt territorium än Krim. Oron kan sprida sig i Europa och även nå Jönköpings län. Det krävs kraft och gemensamt agerande för att motstå hoten. EU bildades som en fredsorganisation som skulle förhindra krig i Europa. Den uppgiften känns mer aktuellt än på flera decennier.

Europa har också gått igenom en lika stark ekonomisk kris som den, som på 1930-talet ledde fram till nazismen och andra världskriget. Många människors ekonomi och förhoppningar inför framtiden har slagits i spillror och på flera håll i Europa saknar varannan ung människa ett arbete att gå till.

I Grekland har vi sett hur nynazister tagit plats i det nationella parlamentet. I Ungerns parlament kräver fascisterna listor på judar som utgör ett hot mot landets säkerhet samtidigt som högerregeringen infört statscensur av medierna. Över hela Europa ser vi hur minoriteter som Romer diskrimineras och förtrycks.

140 000 människor runt om i Europa lever idag under slavliknande förhållanden, tre fjärdedelar är offer för den europeiska sexindustrin. Detta måste bekämpas. Vi Folkpartister har alltid sett möjligheterna i Europasamarbetet. Möjligheterna att genom hårt arbete hitta gemensamma lösningar på de många utmaningar som inget land klarar av själv.

Sexuellt slaveri
Folkpartiet är det enda partiet i Sverige som förespråkar inrättandet av en europeisk åklagarkammare och en gemensam polismyndighet, en europeisk motsvarighet till FBI. Vi tänker inte stå vid sidan och se på när tiotusentals människor tvingas leva i sexuellt slaveri i smutsiga källare på vår kontinent. Vi vill också se kännbara straff mot de medlemsländer som tar sig friheten att kränka sina medborgares fri- och rättigheter.

Folkpartiet vill fortsätta att fördjupa och förbättra EU:s inre marknad och satsa stenhårt på att EU ingår nya frihandelsavtal så att vi ger våra företag de allra bästa förutsättningarna att växa och skapa jobb – och i förlängningen skatteintäkter som tryggar vår välfärd och framtidstron för våra medborgare. I Jönköpings län jobbar över 49 000 personer i företag som säljer betydande delar av sin produktion till EU-länderna. Vi exporterar för nästan 90,000 kr per person i länet till EU varje år.

Varje vecka försöker människor fly till Europa över Medelhavet i små leksaksbåtar. Vi har sett kistorna efter de som aldrig kom fram. Vi har hört de hjärtskärande berättelserna. Det är inte värdigt Europa att desperata människor på flykt från krig och elände utlämnas till skrupelfria människosmugglare. Därför måste vi skapa lagliga vägar till Europa för de som flyr undan krig och förföljelse.

Europa står vid ett vägskäl. Ska vi fortsätta att samarbeta eller falla tillbaka i gamla tiders nationalism? I Europaparlamentsvalet den 25 maj kan vi tillsammans se till att Europa väljer rätt väg. Nu räcker det inte längre att stå bredvid och se på.

Tillsammans kan vi se till att stoppa nationalisterna och makthungriga nationer och fortsätta bygga ett starkt, fritt och tryggt Europa. Därför hoppas vi att Folkpartiet får ditt förtroende den 25 maj!

Cecilia Wikström (FP), Europaparlamentariker
Magnus Olofsgård (FP), Kandidat i EP-valet
Christian Juliusson (FP), Kandidat i EP-valet

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

Kommentarer avstängda