"Ullenhag, sluta förtala vårt land!" | Höglandsnytt
Debatt

”Ullenhag, sluta förtala vårt land!”


”Jag anser att Ullenhag tillsammans med den fisförnäma eliten ska sluta förtala vårt land. Genom att inte visat intresse för våra invandrartäta områden och deras problem har de indirekt bidragit till de upplopp som nu äger rum. I stället har de kvävt debatten genom att ständigt vifta med rasistkortet”, skriver Rune Lanestrand i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]

Svenskarna är minst rasistiska. Ett intressant konstaterande som dock inte delas av migrationsminister Erik Ullenhag. På en fråga vid en intervju i brittiska BBC, om Sverige inte klarat av invandring- och migrationspolitiken svarar Ullenhag att Sverige inte tagit emot för många invandrare utan upploppen och bilbränderna beror på rasismen i Sverige.

Man kan undra vad det är för folk Erik Ullenhag umgås med. Det är naturligt nog mest folkpartister? Vanligt folk lyckas väl sällan ta sig in i partibunkern. Jag har som journalist och redaktör under många rört mig ute i alla samhällsgrupper och nästan aldrig träffat någon som kan kallas rasist. Knappast ens främlingsfientlig. Däremot finns det en viss främlingsrädsla som nog växt p g av det allmänt ökade våldet i samhället. Särskilt bland äldre människor.

Washington Post hade för någon vecka sedan en artikel med rubriken ”Svenskarna minst rasistiska folket”. Den har nogsamt förtigits av de stora medierna som av någon outgrundlig anledning ständigt strävar efter att vara politiskt korrekta. Studien är gjord av World Values Survey som mäter globala attityder. Den mest omfattande rasismen, enligt undersökningen finns i Afrika och Asien vilket bl a är en starkt bidragande orsak till varför människor flyr från de länderna till bl a Sverige.

Ansvarslös politik
Jag anser att Ullenhag tillsammans med den fisförnäma eliten och många pk-journalister ska sluta förtala vårt land. Genom att i åratal inte visat minsta intresse för våra invandrartäta områden och deras problem har de indirekt bidragit till de upplopp som nu äger rum. I stället har de kvävt debatten genom att ständigt vifta med rasistkortet.

Det är inte lätt för väljarna som tycker att man ska ta bättre hand om de som bor i de drabbade områden innan man fyller på med fler invandrare. För oavsett vilken sida som får regera efter valet tvingas man tydligen för att få majoritet följa miljöpartiets allt mer ansvarslösa invandrings- och migrationspolitik.
Rune Lanestrand, tidigare politisk redaktör för Älvsborgs-Posten

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

  1. Bra skrivet. Nej svenskar är inte i grund och botten rasister eller främlingsfientliga. Men risken är att med den invandringspolitik som idag förs av 7klövern kommer dessa problem att skapas. Inte bara med motsättningar mellan invandrare mot svenskar utan också tvärtom.

  2. Önskar att våra lagar vore sådan att dessa landsförrädare kunde åtalas och dömas för vad de säger och gör. Nu kan de bara avgå och försvinna med fet pension och inga som helst krav.

  3. Bombarderas vi med uttryck som ”rasist” och ”främlingsfientlig” kan det till slut bli en självuppfyllande profetia. Svenskar är oerhört tillåtande och vänliga. Politikerna ska ta på sig ansvaret för att en för stor invandring för landets befolkningsunderlag inte längre är hanterbar. Upploppen är ett kvitto på en slapp hantering och brist på krav till de som kommer till vårt land. Politikerna bör leta syndabockar där de finns, i den egna kretsen.

  4. Bra sagt! Vi svenskar är verkligen inga rasister. Men vi utpekas som sådana så fort vi påpekar att den nuvarande invandringen spär på existerande problem i ”förorten”. Vi har idag en halv miljon arbetslösa, bestående av svenskar och tidigare invandrare. Hur sjutton kan regeringen fortsätta med sin ”liberala invandringspolitik”, som innebär att i princip alla de ca hundra tusen (inkl anhöriginvandringen var det totalt 102.800 år 2012, året innan nästan hundra tusen!!) vi tar emot 2013 går direkt in i bidragsberoende. Jobb? Finns inga – om du inte talar språket. Sysslolösa unga killar som inte kan språket, inte förstår vår kultur, inte får några jobb – vem tror att de kommer att sitta stilla och vänta? Vänta på vad? Tror 17 att det blir problem, på ett eller annat sätt. Egentligen inte invandrarnas fel – utan regeringens! Det måste bli ändring 2014!!

  5. Bra uttryckt! Jag hoppas att det blir mer och fler debatter om detta ämne då det behövs.
    Många känner att de åsikter de har i denna fråga aldrig kan ventileras, eftersom man stämplas som rasist eller främlingsfientlig så fort man nämner svenska flaggan. Och fram tills helt nyligen var det väldigt
    svårt att ens kommentera saken offentligt utan att bli censurerad. Flyktingpolitiken kommer bli den hetaste frågan i nästa val. (om svenska folket får tillåtelse att ha en åsikt vill säga…)

Kommentarer avstängda