Under all kritik – svagt Vetlanda BK föll i Sandviken

Ett mycket blekt Vetlanda BK hade inget att sätta emot Sandviken på ett regnigt Jernvallen under fredagskvällen. SAIK vann med klara 8-1 (3-0).

Den här matchen spelades också utomhus och om det var dålig is i Stockholm i onsdags mot Tellus så var det ännu sämre ikväll.
Det blev knappt inget ordnat spel och det lilla som blev svarade hemmalaget för.

I första halvlek hade ändå VBK åtta resultatlösa hörnor. Men själva spelet var under all kritik.
Det stod 3-0 efter 45 minuter och hade inte VBK-målvakten Oskar Löfqvist återigen varit så bra i mål kunde SAIK:s-ledning varit ännu större. Han räddade bland annat en straff från Erik Petterssons klubba. I andra halvlek klistrade han också en straff och denna gång från Christoffer Edlund.

I andra halvlek punkterade Sandviken matchen genom att tidigt göra 4-0 och 5-0. För VBK tröstmålade Martin Landström vid ställningen 6-0.
I VBK saknades på nytt liberon Mikael Nilsson.
VBK:s enda spelare får beröm är Oskar Löfqvist. På grund av isens beskaffenhet försvann även Johan Löfstedt och Joakim Andersson i spelet. Och övriga spelare presterar absolut ingenting framåt.

VBK möter härnäst Broberg på onsdag i Sapa Arena.
Då får Oskar Löfqvist göra hemmadebut i VBK. Något annat vore tjänstefel av VBK-ledningen.