UNDERBART – Vetlanda BK klart för slutspel efter storseger

Det som Vetlanda BK missade i fredags gjorde man ikväll söndag. Säkrade slutspelsplatsen. Detta efter storseger med 2-8 (1-3) borta mot Tellus.

VBK är alltså därmed redan klart för slutspel. Det skiljer nu sju poäng ner till Broberg på nionde plats. Och med sex poäng att spela om. Och man gjorde det utan skyttekungen Joakim Andersson som var avstängd efter utvisningen i fredags.

Då steg istället de målskyttar fram som ligger närmast Andersson i den interna skytteligan. Patrik Johansson gjorde 3, Johan Löfstedt 2 och Daniel Johansson 1 mål. Lägg därtill ett straff- och ett hörnmål av Jesper Hvornum. Samt att den senare missade en straff. Något som även Tellus gjorde vid ställningen 2-6.

Matchen avgjordes i början av andra halvlek. På tolv minuter gick VBK från 1-3 till 1-6. Men man gjorde trots det ingen riktigt bra insats. Man gjorde det som krävdes. Inte mer.

Nu tar serien VM-uppehåll på över två veckor. Nästa match spelar VBK 7 februari då Vänersborg kommer till Sapa Arena.