Eksjö Toppnyheter Vimmerby

Ung man förlamad efter otäck olycka på rv 40 – förare misstänkt för brott

En man förlamad. En man med brott på nacken. Fyra kvinnor allvarligt skadade. Nu åtalas en man för den mycket otäcka frontalkrocken på rv 40 i Eksjö i höstas.

Olyckan inträffade i närheten av avfarten till Skedhults golfbana när två bilförare krockade med varandra i en frontalkrock en tidig kväll i slutet av september.
LÄS MER: Otäck frontalkrock på rv 40 – flera allvarligt skadade

Den åtalade föraren, som saknar adress i Sverige, misstänks för vårdslöshet i trafik (han ska ha kört för fort och med slitna däck). Han åtalas också för vållande till kroppsskada. I polisförhör tolkade till ett icke indoeuropeiskt språk har han förnekat brott.

Sex personer skadades (två män i mannens bil och fyra kvinnor i den mötande bilen). De skadade kvinnorna är hemmahörande i Vimmerbyområdet.

SKADORNA (känsliga läsare varnas):
En man i 25-årsåldern: fraktur på halskotpelaren, stötskada på högra lungan, blödning på lever och mjälte, fraktur på bäckenbenet, lårben och höger skenben, skada på kotkroppar i bröstryggen och ländryggen, stötskador i hjärnan samt syrebristskada i njurarna med åtföljande njursvikt samt smärta. Skadorna har lett till förlamning med upphävd funktion i båda benen samt upphävd funktion för tarm- och blåskontroll.

En ung man: sårskada panna, fraktur vänster arm, stötskada lungorna, fraktur på den andra halskotan och smärta.
En medelålders kvinna: skrapsår, underhudsblödningar och smärta.
En kvinna i tonåren: slitskada, underhudsblödningar och smärta.
En ung kvinna : sår och stötskador över båda höfterna med vätskeansamling i underhudsvävnaden, underhudsblödningar och smärta.
En tonårig kvinna: skrubbsår höger sida av bröstkorgen samt båda underben, underhudsblödningar, hjärnskakning samt smärta.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook