Kultur Nässjö

Ungdomens vårsalong i Nässjö Konsthall

Nu är årets antagning till Ungdomens vårsalong färdig. Av de 70 unga bildskaparna som sökt sig till Ungdomens vårsalong blev mer än hälften antagna. I år får vi se 71 konstverk skapade av 42 unga konstnärer som medverkar med mellan ett till tre konstverk per person. Vinnare blev 19-åriga Cecilia Pfaff.

Sammanlagt 199 konstverk lämnades in till bedömning. Detta är en utställning som består av konstverk skapade av länets unga konstnärer. Till salongen har ungdomar från 15 till 25 år med anknytning till länet lämnat sina bidrag som sedan bedömts av en jury.

De utvalda konstverken visas i Nässjö Konsthall från och med den 25 februari till och med den 31 mars. Därefter visads de på Cupolen i Värnamo och sedan på Konstnärsgården i Jönköping. Det är 17:e året i rad som länsmuseet och Jönköpings läns konstförening arrangerar Ungdomens vårsalong. Vinnaren blev 19 åriga Cecilia Pfaff som studerar går keramiklinjen på Sörängens folkhögskola i Nässjö.

”Det var roligt att jag vann och det materialet som jag har arbetat med är bland annat textil och keramik. Jag valde att skapa tre ansiktsavtryck av mig själv. Sedan använde jag mig av tre olika material att täcka över ansiktsavtrycken med, och det första var av tyg som jag sydde ihop, det andra stickade jag och det tredje bestod av trådar. Juryns motivering var att de tyckte att jag hade använt mig av en originell skulptur idé, med utgångspunkt från mitt eget ansikte”, säger Cecilia Pfaff.

Se mer på Höglandsnytt TV.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

Kommentarer avstängda