Nyheter

Ungt Vetlanda vann Smålandsfejden – igen!

I fjol vann Vetlanda kommun en illuster tävling småländska kommuner emellan. Smålandsfejden, en skapelse av Alvesta Energi, är tänkt att på något sätt vara sinnebilden av en redig smålänning. Det blev Vetlanda som tog hem segern – i år också!

De flesta kommunerna runt omkring Alvesta, ända upp till Västervik deltog. Från varje kommun deltog ett lag, som hade att visa sig på styva linan i flitighet, klurighet, redbarhet, sparsamhet och företagamhet.

Ett tema per vecka skulle de deltagande lagen avverka – sålunda har man nu hållit på i fem veckor och vinnaren är klar: det blev Vetlanda.

På något bakvänt sett, som bara tävlingsledaren kan förklara, räknar man tiden baklänges. Men om man avslöjar att Vetlanda hade 16:31:08 i använd tid medan tvåan Alvesta hade 98:09:48 så säger det en del om Vetlandalagets sparsamhet. Jumbolaget Västervik skämde riktigt ut sig med 668:00:00!

Tävlingen genomfördes bl a i samarbete med Lions, som får hand om alla de insamlade glasögon som nu finns i lager.

”Vi var bäst!” konstaterar utan nämnvärd blygsel lagledaren Filippa Lundin, som liksom sina fem lagkamrater går sista året på naturvetenskapliga programmet på Njudungsgymnasiet.

”Dessutom har vi haft väldigt roligt under de här fem veckorna. Vi har satt av en kväll per ”ämne” och varit effektiva.”

På lördag den här veckan blir det prisutdelning på torget klockan 11.Som vinnande lag har man rätt att få 12 000 kWh.

”Men jag tror vi delar upp det så att vi tar emot 1 500 kronor per lagmedlem, pengar som vi sen skänker bort som vi själva vill det. Och så får kommunen behålla vndringstrofén, som redan finns här.”

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook