Nyheter

Unik enighet i protest mot bopolitiken

Det kan betraktas som unikt att samtliga politiska ledare (oavsett partifärg) på Höglandet går samman som nu skett med ledarna för samtliga trähusföretag inom regionen i en protest mot regeringens bostadspolitik.

Parterna har enats om, en debattartikel, som i dag har publicerats på Svenska Dagbladets debattsida – och den finns nagturligtvis också på Höglandsnytts debattsida.

Man konstaterar i debattartikeln att husbyggandet gått i stå, att bostadsbristen ökar, företagen permiterar och förlorar kompetent arbetskraft och kommunerna får ökade kostnader som en följd av arbetslösheten.

Bakgrunden till debattartikeln var att Sävsjös kommunalråd Stefan Gustafsson (KD) hade en träff med ledarna för husföretagen i kommunen. Den nyheten spred sig mellan företagsledare och kommunpolitiker och ett nätverk växte fram.

Så skrev man ihop sig i den här debattartikeln med samtliga Höglandets kommunalråd bland undertecknarna – nu även Nässjös Bo Zander, som inledningsvis ville stå utanför.

Nätverket har lett fram till att man begärt att få en träff med bostadsminister Stefan Attefall. Han kommer till Sävsjö den 7 oktober för att lyssna till politiker och företagsledare.

Den aktuella debattartikeln finns på DEBATT!

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook