Höglandet Jönköping Jönköpings län Småland

UPP TILL KAMP: Arbetarrörelsen i hela Småland går sammanLO-distriktet i Småland och Blekinge har nu nybildats med över 150 000 medlemmar.

Nyligen samlades över 130 fackliga företrädare i Ronneby från LOs medlemsförbund för att genomföra LO-distriktet i Småland och Blekinges första årsmöte. Vid mötet valdes ny styrelse, Thomas Olsson (Värnamo), Kommunal valdes till att bli den nybildade organisationens första ordförande. Till vice ordförande valdes Anette Myrvold (Rydaholm) som har sin bakgrund inom IF Metall men nu arbetar för Byggnads.

– Jag känner mig stolt, nyfiken men också målmedveten att tillsammans med engagerade företrädare stärka LO-medlemmarnas situation i arbetslivet och i samhället, säger Thomas Olsson, i ett pressmeddelande.

– Med vår gemensamma styrka, breda kompetens och över 150 000 LO-medlemmar i ryggen är jag säker på att vi kommer göra ett stort avtryck, säger Anette Myrvold.

LO-distriktet i Småland och Blekinge omfattar länen Blekinge, Jönköping, Kalmar och Kronoberg och har sitt säte och distriktskontor placerat i Växjö där det totalt arbetar 9 personer. LO-förbunden i landskapen samlar tillsammans över 150 000 medlemmar.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook