Uppförsbacke för VBK mot Tillberga

Vetlanda BK tog inte chansen att rycka ifrån lagen som ligger nedanför slutspelsstrecket utan förlorade med 6-9 (4-5) mot Tillberga i en match där man hela tiden var i målmässigt underläge.

VBK hade här ett gyllene tillfälle att rycka ifrån lagen som ligger runt slutspelstrecket, men det gick alltså inte denna dag i Västerås. Man hamnade i ett tidigt 0-2-underläge innan Tomas Knutson  kunde kvittera för VBK på en hörna.

Fem minuter senare var det Per Fosshaugs tur att sätta en hörna för hemmalaget och det blev senare 3-2 genom Björn Einarsson.

Tillberga kunde dock hålla undan hela tiden även om VBK i början av andra halvlek var i ett 4-5-underläge. Då gjorde Tillberga 6-4 och 7-4 och uppförsbacken blev för tung för VBK som hade tre tvåmålskyttar. Knutson och Einarsson gjorde två mål var liksom liberon Marcus Sixtensson-Ottosson som satte två straffar.

Sirius vann i dag över Villa-Lidköping vilket innebar att Uppsalalaget närmade sig VBK.

Däremot föll IFK Kungälv som väntat mot Sandviken. Kungälv hade dock 2-2 med dryga timmen spelad.