UPPGIFTER: BÄSTA TÄNKBARA INLEDNING PÅ 2020 i Vetlanda

Vetlanda BK fick den bästa tänkbara starten på 2020. Laget nollade Frillesås på bortaplan genom att göra 0-5 efter ett riktigt målfyrverkeri i andra halvlek.

I och med segern avancerade också VBK hela fyra platser. Från nionde plats till femte i den rekordjämna elitserietabellen. Den första halvleken blev dock mållös och var sannerligen inte mycket att skriva hem om för något av lagen. Speciellt utmärkte sig de många missade passningar från båda lagen.

Den klaraste målchansen hade VBK:s Pontus Vilen som kom helt ren med Jacob Hugoh i Frillesåsmålet. Men den senare gjorde en kanonräddning.

Men målen skulle komma tidigt i andra halvlek och sedan bara rulla in. Nu var det dessutom att helt annat VBK-spel. Inte så mycket spelvändningar på egen planhalva och betydligt fler anfall där man tryckte fram spelare på offensiv planhalva.

VBK gjorde 0-1 på en vänsterhörna genom Eetu Peuhkuri. Och med tanke på VBK:s dåliga hörnstatistik så är det en gåta att finländaren inte ges tillfälle att skjuta fler hörnor. Den här satt uppe i nättaket.

Nästan lika snyggt var 0-2 några minuter senare. Pontus Blomberg lade ett drömpass till Patrik Johansson som blev helt fri. Innan 20 minuter hade gått av andra halvlek hade VBK gjort ytterligare två mål. Emil Nordström slog in en retur och Patrik Johansson gjorde sitt andra mål efter ett mycket bra förspel från Niklas Gälman (flipp) och Pontus Vilen (snett inåt).

Tobias Nyberg avslutade andra halvlekens målfyrverkeri genom att göra slutresultatet 0-5. Som nämnts tidigare så var det två skilda halvlekar från VBK:s sida. En destruktiv med tråkig bandy och en offensiv där man släppte på handbromsen. Den hoppas vi VBK har utdragen på måndag också. Då kommer nämligen Broberg på besök till Hydro Arena.