Nyheter

UPPGIFTER: Mördade sin fru mitt framför barnen

En person åtalas nu vid Vänersborgs tingsrätt misstänkt för mord på en kvinna i Mellerud den 9 juli 2018.

Målsäganden, en 38-årig kvinna påträffades död i sin bostad efter att ha utsatts för knivvåld. Den misstänkte, make till målsäganden, misstänks för mordet samt två fall av ofredande som var riktat mot brottsoffrets och den misstänktes gemensamma barn i samband med gärningen.

Under utredningen har det framkommit att brottsoffrets och den misstänktes barn var närvarande i lägenheten under händelseförloppet, och att de till stor del har bevittnat våldet.

− Enligt min bedömning har syftet med våldet varit att bevara eller upprätthålla familjens heder. Detta påstående baseras bland annat på uppgifter i förhör med vänner och bekanta till brottsoffret samt på ett utlåtande som jag begärt in från en sakkunnig inom området, säger kammaråklagare Carin Pedersen som lett förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Den misstänkte förnekar brott då han i förhör uppgett att han inte minns händelsen. Ett flertal vittnen som kommit till brottsplatsen i anslutning till gärningen kommer att höras under rättegången.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook