Speedway

Usel insats av blekt Elit Vetlanda

Inför närmare 4000 åskådare gjorde Elit Vetlanda sin sämsta insats på flera år. Detta när man krossades på hemmabana av Dackarna med hela 37-53 på tisdagskvällen.

Frågan är om Elit Vetlanda gjort någon blekare insats sedan man kom åter till elitserien för 15-talet år sedan?
Nu ska man inte förringa Dackarnas insats. Den var superb. Och då inte minst från de två forna Vetlandaförarna Peter Ljung och Rune Holta.
De var klasser bättre än Vetlandas stjärntrio Woffinden, Zmazlik och Sayfutdinov den här kvällen. Ingen av de tre nådde för kvällen tvåsiffrigt och då körde de ändå sex heat var. Detta eftersom Vetlandaledningen nu hade lärt av misstaget senast och toppade tre gånger. De toppningarna blev emellertid helt misslyckade och sämst gick det i heat 10 då Tai Woffinden backade cykeln efter det att klockan gått ner till noll och därmed givetvis blev utesluten. Detta ”firade” Woffinden med att köra på bakhjulet tillbaka till depån. Frågan är vad det ger för signaler?
Nej, nämnda trio ska skämmas.
De enda två som kunde bära huvudet högt var de två reserverna Ricky Kling (5 poäng) och Kenny Wennerstam (3). De gjorde vad man kan kräva. Det gäller ingen annan.
Elit Vetlanda kör nästa tisdag mot Smederna borta. Vinner man den matchen riskerar man i alla fall inte att åka ur…

Leif Hedberg, [email protected]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook