Sävsjö Toppnyheter

Utländska tjuvligan i Sävsjö: frisläpptEna hälften av tjuvligan som slagit till mot fastigheter i Sävsjö kommun har släppts fri av Eksjö tingsrätt.

Det handlar om två män medborgare i Polen som ställdes inför häktningsdomstol under fredagen i Eksjö. En av männen, en knappt 40 år gammal man utan hemvist i Sverige, släpptes fri trots att åklagaren ansåg honom på sannolika skäl misstänkt för tre stölder i Vrigstad och Hylletofta.

Brotten ska ha begåtts under veckan, natten till tisdagen. De båda männen greps i en bil på lv 127 mellan Sävsjö och Vrigstad. Polisen hittade också gömmor med stöldgods i närheten.

De andre misstänkte, en 34-årig man med svenskt personnummer, häktades av Eksjö tingsrätt. Han misstänks för tre stölder i Vrigstad och Hylletofta samt en tidigare stöld i Vaggeryds kommun.

”Det finns risk för att den misstänkte avviker eller på något annat sätt undandrar sig lagföring eller straff. Det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning. Det finns risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet”, anser kammaråklagare Klas Lööf.

Av: Redaktionen, redak[email protected] Gilla oss på Facebook