Eksjö

”Vad i hela friden är det som händer?” – Eksjöpolitikern om ryktena och hatmobben

”Vad i hela friden är det som händer i vårt samhälle?”, reagerar nu oppositionsrådet i Eksjö kommun, Diana Laitinen Carlsson (s) på tal om ryktesspridning och hatmobb på sociala medier i Eksjö och på Höglandet.

Det handlar dels om ryktesspridning kring branden i Gamla stan och dels ryktesspridning om att en känd våldtäktsman som frigivits ska ha befunnit sig i Eksjö och även hat mot tiggare och invandrare och homosexuella.
”Något som jag verkligen blir rädd och orolig över är detta hat som sprids som en löpeld på sociala medier. Sidor som mobbar enskilda personer och där människor uppmanas att ta livet av sig. Vad i hela friden är det som händer i vårt samhälle? Jag blir rädd över att horribla, falska artiklar och uppgifter delas urskillningslöst utan någon källkritik och att hat och rasism och personangrepp sprids som en löpeld och ingen ifrågasätter det. Att man inte ens frågar sig själv ”verkar det här rimligt” innan man delar vidare. Det gör mig rädd och outsägligt sorgsen”, skriver Laitinen Carlsson i ett blogginlägg.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook