"Vad vill ni?" – centern och kulturhus i Vetlanda | Höglandsnytt
Debatt

”Vad vill ni?” – centern och kulturhus i Vetlanda


[adrotate banner=”28″]
Hur ser egentligen ledande centerpartister på frågan om ett kulturhus i Vetlanda, undrar Jack Andréen i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]

”Gasa och bromsa” samtidigt förutsätter noggrann prioritering, – ”kärnfrågorna först”, – vilken prioritet har centerpartiet nu för kulturhus i Vetlanda?
Börje Wilsborn (c) talar sig varm för projektet, går han då ut från särintressen eller är hans tankar förankrade i egna partiet? Kan gruppledare och kommunalrådet Gunilla Hjelm (c) göra offentligt hur frågan prioriteras i egna partiet?

Jack Andreén, Vetlanda

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Jack Andreén frågar om Börje Wilsborns planer att bygga Kulturhus är förankrad bland medlemmarna i Centerpariet eller om han kör sitt eget race. En mycket berättigad fråga men samtidigt bör den kompletteras med ytterligare en fråga.

    Hur skall denna mastodontinvestering finansieras?

    Den senaste kalkylen visar att kapitalkostnad samt drift och underhåll summeras till 11 miljoner per år. Till denna summa tillkommer personalkostnader som säkerigen handlar om ett par miljoner per år. Då är vi uppe i 13 miljoner per år och till detta bör vi för att vara säker också lägga till 1 miljon per år för felkalylering. Då hamnar den årliga kostnaden på 14 miljoner.

    Det vore väldigt bra om Centerpartiet kan presentera en finansieringsplan i god tid före valet 2014 så att kommuninvånarna får reda på vilka förvaltningar som måste spara ihop till dessa 14 miljoner per år. Är det Barn- och Ungdomsförvaltningen som skall spara eller är det vård- och omsorgsförvaltningen?

Kommentarer avstängda