Höglandet Toppnyheter

Vågar du? Nytt toppjobb ledigt: ska rädda enorm kris på Höglandet

Ett jobb är ledigt för den som vågar. Rädda Krösatågen på Höglandet. Rädda pengar åt länstrafiken. Men många Högländare är exkluderade från att få jobbet.

”Vill du anta utmaningen?”, frågar länstrafiksledningen. Krösatågen på Höglandet har inte rullat många meter utan problem under senaste knappa året.

Länstrafiken söker nu efter en tågchef ”med ett affärsansvar för hela Krösatågssystemet i södra Sverige och för övrig tågtrafik i Jönköpings län”. Chefen får ansvar för personal och budget.

Bland de stora uppdragen blir att slutföra pågående Krösatågsupphandling och se till att tågen börjar rulla som de ska i december 2018. Tidigare tågupphandling ledde till ett monumentalt fiasko där länstrafiken åkte på att betala flera miljoner till tågoperatören och därför lade ner tågtrafiken genom Eksjö kommun.

Inte så konstigt att länstrafiken nu därför söker efter en ”kostnadsmedveten” person med minst fem års erfarenhet järnvägsbranschen. Den som får jobbet ska helst bo inom pendlingsavstånd till Jönköping vilket därmed exkluderar en stor del av Höglandet med tanke på de försämrade kollektivtrafikförbindelserna.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook