Jönköpings län Nässjö Nyheter

Vaggerydsbor åtalas för våldsbrott mot djurplågare – krossade ben med basebollträ

Två män och en kvinna åtalas för grova våldsbrott mot den 21-åring som erkänt att han försökt skära halsen av en hund i Malmbäck.

Två män och en kvinna boende i Vaggeryd åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt för hämndaktionen mot den man som misstänks för det brutala mordförsöket på en hund i Malmbäck i november.

Som Höglandsnytt tidigare berättat har polisen haft vissa svårigheter i att reda ut vad som egentligen hänt men enligt åklagarens gärningsbeskrivning har två Vaggerydsmän 25 och 18 år gamla först stulit djurplågarens bil och sedan bränt upp den i utkanten av Malmbäck kort efter att djurplågeriet uppdagats. 25-åringen är sedan tidigare dömd för olovlig körning.

Därefter ska männen och en 25-årig Vaggerydskvinna under natten ha trängt sig in hos djurplågaren och hans sambo i deras låsta lägenhet. En av de åtalade ska dock ha haft tillgång till nyckel.

De båda männen ska därefter ha överraskat djurplågaren i sängen när han sov och börjat banka på djurplågaren med både knytnävar och basebollträ på kroppen och i ansiktet.

Brottsoffret ska ha brutit näsbenet och fått blödningar, sårskador och svullnader.

”Brottet är grovt. Gärningsmännen har visat särskild hänsynslöshet och råhet”, menar åklagaren Carl Gunnar Fridolfsson.

Skräcknatten tog inte slut där. Männen och kvinnan förde ut den sönderslagne mannen till en bil där de placerade mannen och körde iväg till en väg i skogen. Där ska de båda åtalade männen ha hotat döda djurplågaren om han polisanmälde misshandeln.

Förutom bilder, dna-bevisning och läkarjournaler stödjer sig åklagaren på vittnen till händelsen.

18-åringen, 25-åringarna åtalas för grov misshandel, grovt hemfridsbrott, kidnappning, bilstöld och övergrepp i rättssak.

18-åringen åtalas också för en misshandel i Vaggeryd tidigare i år (där han ska ha försökt strypa en man innan han dunkat mannens huvud i en betongpelare) och en stöld av bildelar.

De båda 25-åringarna åtalas också för att i Vaggeryd ifjol ha krossat skallen och orsakat hjärnblödning på en man med hjälp av basebollträ.

[Redaktion]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook