Jönköpings län

Vaknade i natt – inbrottstjuvar i huset


[adrotate banner=”27″]
En familj i Horda sydöst om Värnamo vaknade natten till idag söndag av att inbrottstjuvar befann sig inne i familjens villa.

När tjuvarna upptäckte att de själva blivit upptäckta lämnade de villan omedelbart.
Polisens teori är att tjuvarna tagit sig in genom en källardörr.
Polis larmades till platsen vid 02-tiden och använde hundar för att spåra efter tjuvarna. Enligt polisen handlade det om en stor sökinsats.
Inga tjuvar hittades men däremot en del stöldgods, elektronik, som slängts längs flyktvägen.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

9 Comments

 1. Nästan varje dag står det om folk som drabbas av tjuvar i hemmet. Villainbrott på villainbrott och nu går tom polisen ut och varnar inför hösten. Givetvis finns ju inga garantier men varför skyddar man inte sitt hem så gott det går? Herregud, 8 kronor om dagen och du har ett kameralarm med fria väktarutryckningar. Vem som bor i villa har inte råd att lägga 8 kr om dagen på sin familjs trygghet? En dagstidning kostar 20, en dosa snus 35, ett paket cigg 50.

 2. Om du lever i ca: 50år efter att du skaffat larmet ser ekonomin ut så här… 8×365×50
  =146,000kr

 3. Ponera att du får ett inbrott under dina 50 år så ser det förmodligen ut såhär. 8x365x50=146 000-guld (affektionsvärde), hemelektronik, svår kränkning=0 kr+en utebliven kränkning i sitt eget hem. Köper du t ex en dagstidning fyra ggr i veckan ser mattematiken ut såhär 4x15x52x500=156000. Den slänger du i pappersinsamlingen. Kanske röker man ett halv paket cigg om dagen. 7x20x52x50=364000. Kör du en mil om dagen med din bil 10x7x52x50=182000. Mobiler i familjen säg 3st runt 150kr/mån/st 450x12x50=270000. En pizza i veckan 80x52x50=208000. Känns som dom där 146000 är rätt väl investerade pengar. Men det är klart man får prioritera ha ha.

 4. Tyvärr hjälper inte larm skulle i alla lägen! Dom som begår dessa inbrott vet precis hur lång tid dom har på sig innan polis eller vaktbolag hinner till brottsplatsen, sen tar det ytterligare tid innan brottsplatsundersökning påbörjas ev. med hund. Och bor man inte i centrala Nässjö el. dyl. så har inbrottstjuvarna hunnit långt innan detta sker. Jag tror att en väl synlig hundskål modell större och en hundskylt på dörren ger lika bra effekt många gånger. Vill bara tillägga att vi har både larm och hund.

 5. Håller med till 100% vad beträffar hunden TA men där tar det slut. Låt säga att man kommer hem en kväll och ser tjuvarna lämna grannens hus. Går man då in till sig och brer en nattmacka sen somnar man gott? Än värre man kommer hem och kraftig rök kommer ut från grannens fönster. Blir det nattmacka och nanna kudden? NÄ MAN RINGER POLIS i ena fallet och RÄDDNINGSTJÄNST i andra fallet. Men med ditt resonemang är det ju helt onödig. Ingen hinner göra nån skillnad ändå. Varför inte ha den möjligheten att larma polis och brandkår jämt? Vad händer om tjuven bryter altandörren en januarikväll och det är 19 minus eller en novemberkväll med 3 plus och ösregn. Inget snyggt parkettgolv när man kommer hem och frusna vattenledningar är inte heller bra. Läste om en liga i Norrland som gjorde inbrott i sommarstugor. När dom lämnade stugorna pluggade dom diskhon och satte på vattnet. Bra med en väktare då även om det tar en halvtimme?

 6. A Larm…..Kan inte påminna mig att jag sagt att man inte ska ringa polisen om man ser något av det du nämnde, men det var väl knappast det vi pratade om här. Jag är bara inte lika entusiastisk gentemot larm som du är. Jag skulle av egen erfarenhet säga att larmskyltarna lockar till sig inbrottstjuvar i mindre samhällen långt ifrån polisen. Vi är dom enda på vår gata (så långt jag ser) som har larm….och gissa vilket hus dom gjorde inbrott i förra året!

 7. Ett larm som tjuter och blinkar mycket och då menar jag mycket tror jag är effektivare än ett larm med tillhörande utryckning. Nä dom vill binda upp folk för tid och evighet med sina abonnemang, dom lever på våran oro och rädsla.

 8. Jätte tråkigt att du är orolig och rädd. Men i dom moderna systemen finns ett trygghetslarm du kan trycka på så kommer det folk till undsättning. Annars kan man skaffa ett larm som blinkar bort inkräktarna ha ha.

 9. Ok TA beklagar. Hundskålen/hundskylten var inte mkt till hjälp heller i mörkret? Vad hade väktaren för rycktid till din bostad när larmet gick?

Kommentarer avstängda